Notícies
ACRA celebra els 15ns Premis en una edició més emotiva que mai
El doctor Antoni Salvà rep el guardó a la millor trajectòria professional per la seva contribució a la medicina. Repàs emocionant a les edicions anteriors en una gala volgudament austera per la situació actual a Catalunya
El Palau de Pedralbes va ser l’escenari ahir d’una edició molt especial dels Premis ACRA, la quinzena gala d’entrega d’uns guardons que són una referència en l’àmbit de l’atenció de les persones grans. El record als quinze anys de Premis es va fer present en diverses ocasions i de forma molt emotiva mitjançant un vídeo commemoratiu que va donar veu a diferents protagonistes de la primera edició en un recorregut emocionant.
Els tres-cents assistents, la majoria dels quals associats a ACRA, van ser també protagonistes d’una vetllada que va reconèixer la trajectòria professional del doctor Antoni Salvà, i dels millors projectes en qualitat i en innovació.
“Vosaltres sou la raó de ser d’aquests Premis. Estem orgullosos de tenir-vos aquí en aquesta celebració dels 15 anys”, va explicar la presidenta Cinta Pascual, que va destacar la voluntat d’ACRA de realitzar una cerimònia austera, sense actuació musical ni parlaments polítics, per la situació que es viu a Catalunya. A la primera fila d’autoritats es va deixar una cadira buida amb un llaç groc en record a la consellera del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, privada de llibertat des de fa unes setmanes. Des de la creació dels Premis, al 2003, tots els consellers havien presidit la cerimònia d’entrega de guardons.
Salvà, doctor en medicina i especialista en geriatria, va recollir el premi a la millor trajectòria professional, un reconeixement unànime del jurat per la seva contribució a la medicina mitjançant una llarga i reconeguda carrera professional en el sector sanitari i social, tant en la vessant assistencial com, posteriorment, a l’administració pública i en la seva faceta investigadora i de docència.
La Residència Vila-seca (Grup Mutuam) va guanyar el premi a la qualitat pel projecte "Conviu" unitat de convivència: un canvi en l'atenció, una iniciativa que ha permès generar espais a la residència on es desenvolupen activitats de la vida diària “com a casa”, ajustant-se a les preferències, la identitat i la quotidianitat de cada persona.
El premi a la innovació se'l va emportar l’entitat Cugat Natura (Fiatc Residències) pel Projecte Grans Padrins, una iniciativa entranyable, de suma d’esforços i complicitats entre dos espais tan diferents com un centre per a gent gran i una llar d’infants. Aquest projecte intergeneracional ha aplegat usuaris d’entre 64 i 95 anys i infants de 2 i 3 anys, els quals han compartit activitats, moments i històries.