Notícies
ACRA culmina el 25è aniversari amb uns premis molt especials
Més de 400 assistents en la nit dels socis i del sector de la dependència, que premia la innovació i la qualitat. El doctor en medicina Joaquín Barraquer rep el premi a la millor trajectòria i aportació professional.
ACRA va celebrar ahir a la nit la 12a edició dels seus premis per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones, una gala molt especial al coincidir amb el 25è aniversari de la seva fundació, i que a comptar amb una assistència multitudinària dels socis i de la societat civil del nostre país. La presidenta d’ACRA, Cinta Pascual, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, van fer un reconeixement públic de la nostra organització i del seu paper cabdal en la construcció i enfortiment del sector de la dependència a Catalunya.
“El nostre sector cohesiona socialment i genera riquesa i ocupació”, va explicar Pascual en un Palau de Pedralbes ple de gom a gom, a més de revelar el somni d’ACRA, un nou model d’atenció a la gent gran que sigui sostenible i que s’adapti a les necessitats de les persones grans. Pascual va agrair als socis el suport a ACRA durant aquests 25 anys, i va elogiar la qualitat dels treballs que optaven als premis.
La gala va reivindicar els 25 anys d’ACRA en diversos moments molt especials: una actuació teatral als jardins del Palau, un vídeo commemoratiu i una actuació musical plena de jazz i virtuosisme a càrrec del Carla Motis Trio.
Un dels moments culminants de la nit va ser l’entrega del premi a la millor trajectòria i aportació professional pel doctor en medicina Joaquín Barraquer, per tota una vida dedicada a l’oftalmologia. La tasca científica, clínica i docent va beneficiar moltíssimes persones d’arreu del món, sobretot persones grans afectades per malalties oculars, entre les quals, la cataracta. A tots aquests mèrits cal sumar un tracte proper i humà envers els pacients.
En les altres categories, l’Aplicació mòbil GerApp al servei de la comunicació entre professionals i famílies (desenvolupada per Smart Technologies, el laboratori InLab de la Facultat d’Informàtica de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Residència La Torrassa) es va imposar en la d’innovació en la dependència i promoció de l’autonomia personal gràcies al desenvolupament d’una APP que permet saber a l’instant què fa el familiar que està en un centre.
Per altra banda, Bones practiques i ètica en la vida diària del centre vaguanyar el Premi ACRA a la qualitat mitjançant un treball sobre l’ètica en la intervenció professional, un treball sòlid i rigorós, ben fonamentat, que fa reflexionar sobre paraules com “respecte, dignitat, autonomia, cures, afecte, valors, intimitat, perseverança” en cadascuna de les accions que fan els professionals.
ACRA, l’Associació Catalana de Recursos Assistencials, és una organització empresarial que agrupa el 70% de les entitats de recursos assistencials (teleassistència domiciliària, atenció domiciliària, centres de dia, llars residencials, residències, pisos tutelats i centres socio-sanitaris) per a gent gran a tot Catalunya. En total compta amb més de 400 entitats associades, que representen prop de mil serveis i 34.000 places i que donen feina a uns 27.000 treballadors de manera directa i més de 10.000 de manera indirecta.