Notícies

29 de novembre de 2018

Celebrem la 16a edició dels Premis ACRA

Reivindicació en positiu de l’àmbit d’atenció a la dependència i la gent gran, que reconeix els millors projectes del sector, entre els quals l'atenció a la sexualitat en un centre de discapacitats i la teràpia odontològica musical en gent gran

L’ex-vicepresident d’ACRA, Francesc Puig, rep el premi a la millor trajectòria professional per la contribució al creixement i a la consolidació del sector

foto premis acra 2018 02 web
Millor trajectòria professional

El moment emotiu de la nit va tenir lloc amb l’entrega del premi a la millor trajectòria professional, que aquest cop va recaure en la figura de l’ex vicepresident d’ACRA i ex gerent de la Fundació Vallparadís, Francesc Puig, per la seva contribució al creixement i la consolidació d’ACRA i del sector.

"Estic molt agraït. Em sento molt afortunat", va expressar Puig durant el seu parlament, durant el qual va agrair la confiança dels companys i del sector. L'ex vicepresident d'ACRA va subratllar "l'ètica, la qualitat i la sostenibilitat" com a principis que havien regit la seva actuació durant tots aquests anys en el sector.

Us heu perdut els premis?

Us vau perdre els Premis? Voleu saber com van anar? Què van dir els protagonistes? Vam fer un seguiment constant de la cerimònia mitjançant les xarxes socials d'ACRA, que ara hem recuperat a través del programa wakelet. A l'enllaç següent, podreu comprovar el minut a minut de la jornada.

Wakelet Premis ACRA 2018

L'Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va celebrar ahir la 16a edició dels Premis ACRA per a la millora del benestar i la qualitat de vida de les persones. L'entrega de guardons ha tingut lloc al Palau de Pedrables davant uns tres-cents convidats del sector d'atenció a la dependència, entre els quals s'ha de destacar la presència de l'Honorable Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, i d'altres representants de la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

La presidenta Cinta Pascual va subratllar que davant d’un any d’incertesa, ACRA ha donat “seguretat i confiança” al sector. “Hem aconseguit un increment de les tarifes del grau II i de la gestió delegada, ben aviat negociarem un nou conveni pel sector, i estem portant accions a curt, mig i llarg termini per trobar treballadors”, a més d’alertar del sobre envelliment de la població, que al 2050 superarà el 30% en les persones de més de 65 anys. “El sobre envelliment es convertirà en un problema de país, i és per això que hem de ser valents i reconèixer que el sistema actual grinyola, que no té prou recursos i que no arriba als percentatges de PIB que destinen altres països europeus a la dependència”, ha afegit.

Per altra banda, el conseller El Homrani va posar èmfasi en el dret a decidir de les persones grans el seu envelliment, a més d'anunciar la creació d'un espai estable de diàleg entre el departament i organitzacions empresarials del sector.

El projecte "Programa d’atenció a la sexualitat. Experiència pràctica en un àmbit d’atenció a la discapacitat física" va ser el guanyador en la categoria de Millora de la qualitat en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal. Aquest projecte de la Residència per a persones amb discapacitat Física Sant Salvador de Tarragona (STS Grup) aborda la sexualitat de les persones discapacitades en un centre residencial a més d'explicar el procés que s'ha seguit amb els usuaris per tal que aprenguin a conèixer, a acceptar i expressar lliurement la seva sexualitat, un treball que també ha integrat a treballadors i famílies.

En la categoria d'Innovació en l'atenció a la dependència i promoció de l'autonomia personal, el premi va anar a parar a l'empresa CSA Dental per "Teràpia odontològica musical per a gent gran o amb necessitats especials", un projecte que explica com unir música i odontologia per millorar l'estat d'ànim de persones grans o amb necessitats especials mitjançant un vincle amb cada usuari i eines innovadores com l'ús de llistes de reproducció musical per internet (spotify).

També es va donar un accèssit al treball “La figura del “padrí” en el procés d’acollida en una llar residència per a persones amb malaltia mental”, iniciativa de la Residència "La Sardana" Mutuam Manresa que inclou una persona de referència que acompanya i fa un seguiment de la persona nouvinguda al centre amb el suport dels professionals.

Galeria d'imatges