(2.1/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Lleida)
Expedient PS20180036. Convocatòria de formació sectorial 2018, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 28-05-2019
- Finalització del curs
- 30-05-2019
- Calendari
- 28 i 30 de maig
- Horari
- de 16:00 a 19:00 hores
- Durada
- 6 hores
- Modalitat
- Presencial
- On es fa?
- LLEIDA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
Objectius:
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.
- Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.
Continguts:
1.1 Conceptes generals
• Reaccions adverses a aliments: classificació.
• Intoleràncies
• Al·lèrgies
• L’anafilaxia
• Situacions de risc
• On trobem els al•al·lèrgens
1.2 Gestió del risc
• Principis bàsics
• Diagrama de gestió
• Bones pràctiques
• Contaminació creuada
1.3 Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”
• Introducció: el nou Reglament 1169/2011
• Etiqueta i etiquetatge
• Responsabilitats
• Informació alimentària obligatòria:
• Denominació de l'aliment
• Llistat d'ingredients
• Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o intoleràncies
• Quantitat de determinats ingredients
• Quantitat neta
• Data de durada mínima o data de caducitat
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:
- Annex 1 d’inscripció complimentat
- Copia del DNI o NIE
- Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)
La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00
La data límit per a l’admissió de la documentació és el 23/05/2019 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.
On es fa?
Adesma Fundació
C/ Maria Sauret, 3
(25007) Lleida
Docents
Josep Ramon Fariol
Imparteixo formació en empreses, centres formatius, a l’administració, sobre temes tècnics i a la vegada sobre temes humanístics, gairebé a parts iguals. De la formació més tècnica en industries alimentaries i hostaleria puc seguir cap a la nutrició humana, dirigir accions de màrqueting i comunicació, vetllar per la salut psicosocial i seguretat d’un grup de treball i acabar fent coaching en grup per resoldre un conflicte o donar-los les millors eines per créixer.