(2.1) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries
Expedient PS20190023. Convocatòria de formació sectorial 2019-2020, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 28-01-2021
- Finalització del curs
- 01-02-2021
- Calendari
- 28 de gener i 1 de febrer
- Horari
- de 16:00 a 19:00
- Durada
- 6 hores
- Modalitat
- Presencial adaptat parcialment a Aula virtual
- On es fa?
- Campus Virtual d'ACRA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
Objectius:
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries.
- Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.
Continguts:
1. Conceptes generals
• Reaccions adverses a aliments: classificació.
• Intoleràncies
• Al·lèrgies
• L’anafilaxia
• Situacions de risc
• On trobem els al·lèrgens
2. Gestió del risc
• Principis bàsics
• Diagrama de gestió
• Bones pràctiques
• Contaminació creuada
3. Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”
• Introducció: el nou Reglament 1169/2011
• Etiqueta i etiquetatge
• Responsabilitats
• Informació alimentària obligatòria:
• Denominació de l'aliment
• Llistat d'ingredients
• Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o intoleràncies
• Quantitat de determinats ingredients
• Quantitat neta
• Data de durada mínima o data de caducitat
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones que cotitzen per Règim General, Autònoms o que están en situación d'ERTO.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.
La formació es realitzarà mitjançant l'aplicació Adobe Connect. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:
Inscripció
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:
- Annex 1 d’inscripció adjunt, complimentat i signat
- Copia del DNI o NIE
- Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)
La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat
La data límit per a l’admissió de la documentació és el 22/01/2021 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.
ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.
On es fa?
Curs impartit en modalitat on-line a través del campus virtual d'ACRA. (més informació sobre aula virtual i teleformació).
Es imprescindible que cada alumne accedeixi a la formació amb el seu usuari i contrasenya.
Abans d’iniciar-se l’acció formativa rebreu un mail de benvinguda al campus, amb les dades necessàries per poder-hi accedir. (també trobareu l’accés al Campus en el banner de la web d’ACRA)
Us recomanem que us connecteu al campus amb antelació per verificar que tot és correcte. Si 24h abans de l’inici del curs no heu rebut el mail de benvinguda consulteu la vostra safata de correu brossa o poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 934141151.
Docents
Eva Méndez Vallejos
Diplomada en infermeria, amb més de 30 anys d'experiència assistencial a diferents serveis hospitalaris i residencials. Docent des de l'any 2000 en impartició de cures de la branca sociosanitària, entre d'altres en curs de cures pal·liatives, atenció domiciliaria, nutrició i dietetica i certificats de professionalitat d'atenció sociosanitaria.