(2.3/A) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (Tremp)
Expedient PS20180057 Convocatòria de formació sectorial 2018-2019 subvencionada a través del Consorci per la Formació Contínua, SEPE Servicio Público de Empleo Estatal. Estan exclosos d'aquesta subvenció els treballadors de l'Administració Pública.
- Inici del curs
- 02-07-2018
- Finalització del curs
- 04-07-2018
- Horari
- 2 i 4 dilluns i dimecres de 17:00 a 20:00
- Durada
- 6 hores
- Modalitat
- Presencial
- On es fa?
- TREMP (LLEIDA)
- Places disponibles
- 0
- Preu
- gratuït
- Documents
Contingut del curs
Objectius:
Objectius generals:
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries. Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.
Continguts:
1.1 Conceptes generals
• Reaccions adverses a aliments: classificació.
• Intoleràncies
• Al·lèrgies
• L’anafilaxia
• Situacions de risc
• On trobem els al·lèrgens
1.2 Gestió del risc
• Principis bàsics
• Diagrama de gestió
• Bones pràctiques
• Contaminació creuada
2 Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “Etiquetatge nutricional”
• Introducció: el nou Reglament 1169/2011
• Etiqueta i etiquetatge
• Responsabilitats
• Informació alimentària obligatòria:
• Denominació de l'aliment
• Llistat d'ingredients
• Substàncies o productes que poden produir al•lèrgies o intoleràncies
• Quantitat de determinats ingredients
• Quantitat neta
• Data de durada mínima o data de caducitat
• Condicions especials de conservació i/o d'utilització
• Nom, raó social i adreça de l'operador
• País d'origen o lloc de procedència
• Forma d'utilització
• Grau alcohòlic
• Lot
• Distintius d'origen i qualitat agroalimentària
• Informació nutricional. Etiquetatge nutricional, d’obligat compliment des de desembre de 2016
•Aplicació pràctica de normatives d'aplicació sectorial
Referència Normativa:
Reglament UE 1169/2011 • RD126/2015 http://www.gencat.cat/salut/acsa/html/ca/dir2913/allergiescatala.pdf
Requisits
Per formalitzar la inscripció al curs és imprescindible la següent documentació:
- Annex d'inscripció complimentat,
- Copia del DNI,
- Copia de la capçalera de l'última nòmina (o document de demandant d'ocupació en el cas d'aturats -DARDO-)
Es pot enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/ Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00
La data límit per a l’admissió de la documentació és el 25/06/2018 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.
On es fa?
EPICENTRE
Passeig del Val, 13
25620 Tremp (Lleida)
Docents
![Josep Ramon Fariol](/images/348299/default.jpg)
Josep Ramon Fariol
Imparteixo formació en empreses, centres formatius, a l’administració, sobre temes tècnics i a la vegada sobre temes humanístics, gairebé a parts iguals. De la formació més tècnica en industries alimentaries i hostaleria puc seguir cap a la nutrició humana, dirigir accions de màrqueting i comunicació, vetllar per la salut psicosocial i seguretat d’un grup de treball i acabar fent coaching en grup per resoldre un conflicte o donar-los les millors eines per créixer.