(20.1) Manipulació d'aliments

Expedient PT20230013. Convocatòria de formació transversal 2023-2024, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.

Inici del curs
20-12-2023
Finalització del curs
19-01-2024
Durada
10 hores
Modalitat
Teleformació
On es fa?
Campus Virtual d'ACRA
Places disponibles
0
Preu
0€
Documents
manipulacio

Contingut del curs

OBJECTIU GENERAL:

Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent de seguretat i higiene alimentaria durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i serveis dels aliments.

MODUL 1: Manipulació d’Aliments (10 hores)

OBJECTIU: Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat e higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments.

CONTINGUTS:

  • Classificació dels aliments.

          o    Concepte d'aliment.

          o    Tipologia d'aliments.

          o    Criteris de qualitat.

  • Identificació de les fonts de contaminació dels aliments.

          o    Concepte de contaminació en els aliments.

          o    Tipologia, vies i fonts de contaminació.

  • Reconeixament dels factors de creixament dels microorganismes en els aliments.

          o   Tipus de microorganismes.

          o   Factors de creixement.

          o   Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes.

          o   Enfermetats trasmeses per microorganismes en aliments.

  • Distinció dels mètodes de conservació dels aliments.

          o   Mètodes físics: Temperatura i contingut de l'aigua.

          o   Mètodes químics.

          o   Envasats. Envasos específics. Productes no evasats.

          o   Etiquetatge.

          o   Enmagatzematge.

  • Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments.

          o   Higiene personal.

          o   Locals i instal·lacions.

          o   Residus i reciclatge de residus.

          o   Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips.

          o   Control de plagues.

  • Reconeixament de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments.

          o   Sistemes d'utoconotrol APPCC.

          o    Reglament europeu 852/2004.

          o    Reglament europeu 1169/2011 sobre al·lèrgens.

          o    Reial Decret 109/2010.

          o    Mesures legislatives actuals.

 

Els continguts formatius del curs estan dissenyats en castellà  

 logo conforcat