(20.1) Manipulació d'aliments
Expedient PT20230013. Convocatòria de formació transversal 2023-2024, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 20-12-2023
- Finalització del curs
- 19-01-2024
- Durada
- 10 hores
- Modalitat
- Teleformació
- On es fa?
- Campus Virtual d'ACRA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
OBJECTIU GENERAL:
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent de seguretat i higiene alimentaria durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i serveis dels aliments.
MODUL 1: Manipulació d’Aliments (10 hores)
OBJECTIU: Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat e higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments.
CONTINGUTS:
- Classificació dels aliments.
o Concepte d'aliment.
o Tipologia d'aliments.
o Criteris de qualitat.
- Identificació de les fonts de contaminació dels aliments.
o Concepte de contaminació en els aliments.
o Tipologia, vies i fonts de contaminació.
- Reconeixament dels factors de creixament dels microorganismes en els aliments.
o Tipus de microorganismes.
o Factors de creixement.
o Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes.
o Enfermetats trasmeses per microorganismes en aliments.
- Distinció dels mètodes de conservació dels aliments.
o Mètodes físics: Temperatura i contingut de l'aigua.
o Mètodes químics.
o Envasats. Envasos específics. Productes no evasats.
o Etiquetatge.
o Enmagatzematge.
- Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments.
o Higiene personal.
o Locals i instal·lacions.
o Residus i reciclatge de residus.
o Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips.
o Control de plagues.
- Reconeixament de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments.
o Sistemes d'utoconotrol APPCC.
o Reglament europeu 852/2004.
o Reglament europeu 1169/2011 sobre al·lèrgens.
o Reial Decret 109/2010.
o Mesures legislatives actuals.
Els continguts formatius del curs estan dissenyats en castellà