(24.1) Manipulació d'aliments
Expedient PT20240005. Programes de formació no formal Transversal 2024, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 20-12-2024
- Finalització del curs
- 20-01-2025
- Durada
- 10 hores
- Modalitat
- Teleformació
- On es fa?
- Campus Virtual d'ACRA
- Places disponibles
- 2
- Preu
- 0
- Documents
Contingut del curs
OBJECTIU GENERAL:
Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent de seguretat i higiene alimentaria durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasat, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i serveis dels aliments.
MÒDUL 1: Manipulació d’Aliments (10 hores)
OBJECTIU: Identificar les fonts de contaminació dels aliments i aplicar la normativa vigent en seguretat e higiene alimentària durant la preparació, fabricació, transformació, elaboració, envasament, emmagatzematge, transport, distribució, venda, subministrament i servei dels aliments.
CONTINGUTS:
- Classificació dels aliments.
o Concepte d'aliment.
o Tipologia d'aliments.
o Criteris de qualitat.
- Identificació de les fonts de contaminació dels aliments.
o Concepte de contaminació en els aliments.
o Tipologia, vies i fonts de contaminació.
- Reconeixament dels factors de creixament dels microorganismes en els aliments.
o Tipus de microorganismes.
o Factors de creixement.
o Aliments d'alt i baix risc per a la contaminació per microorganismes.
o Enfermetats trasmeses per microorganismes en aliments.
- Distinció dels mètodes de conservació dels aliments.
o Mètodes físics: Temperatura i contingut de l'aigua.
o Mètodes químics.
o Envasats. Envasos específics. Productes no evasats.
o Etiquetatge.
o Enmagatzematge.
- Adopció de mesures de neteja i higiene en la manipulació d'aliments.
o Higiene personal.
o Locals i instal·lacions.
o Residus i reciclatge de residus.
o Neteja i desinfecció d'instal·lacions i equips.
o Control de plagues.
- Reconeixament de la normativa aplicable a la manipulació dels aliments.
o Sistemes d'utoconotrol APPCC.
o Reglament europeu 852/2004.
o Reglament europeu 1169/2011 sobre al·lèrgens.
o Reial Decret 109/2010.
o Mesures legislatives actuals.
Els continguts formatius del curs estan dissenyats en castellà
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones que cotitzen per Règim General, Autònom o que están en situación d'ERTO.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada
La formació es realitzarà dins el Campus Virtual d'ACRA. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:
Inscripció
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció heu d’entregar-nos la següent documentació:
- Annex 1 d’inscripció complimentat
- Còpia del DNI o NIE
- Còpia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Còpia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Còpia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)
La documentació es pot enviar al correu formacio2@acra.cat (i un cop rebuda us donarem resposta) o portar-la a les nostres oficines al C/ Calàbria, 236-240 (local 1), de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00.
S’admetrà documentació sempre que quedin places disponibles i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb tota la documentació pertinent.
ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.
On es fa?
Curs impartit en modalitat on-line a través del campus virtual d'ACRA. (més informació sobre aula virtual i teleformació)
Es imprescindible que cada alumne accedeixi a la formació amb el seu usuari i contrasenya
Abans d’iniciar-se l’acció formativa rebreu un mail de benvinguda al campus, amb les dades necessàries per poder-hi accedir (també trobareu l’accés al Campus en el banner de la web d’ACRA).
Us recomanem que us connecteu al campus amb antelació per verificar que tot és correcte. Si 24h abans de l’inici del curs no heu rebut el mail de benvinguda consulteu la vostra safata de correu brossa o poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 934141151.
Docents
Eva Méndez Vallejos
Diplomada en infermeria, amb més de 30 anys d'experiència assistencial a diferents serveis hospitalaris i residencials. Docent des de l'any 2000 en impartició de cures de la branca sociosanitària, entre d'altres en curs de cures pal·liatives, atenció domiciliaria, nutrició i dietetica i certificats de professionalitat d'atenció sociosanitaria.