(25.3/A) Manipulació d'aliments
Expedient PT20190019. Convocatòria de formació sectorial 2019-2020, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 01-10-2020
- Finalització del curs
- 09-10-2020
- Calendari
- 1, 5, 7 i 9 d'Octubre de 2020
- Horari
- De 15'30 a 18'00
- Durada
- 10 hores
- Modalitat
- Presencial adaptat parcialment a Aula virtual
- On es fa?
- Campus Virtual d'ACRA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
Objectius
Objectius generals:
- Adquirir els coneixements bàsics establerts a la manipulació d'aliments i aplicar-los a l'entorn laboral.
Objectius específics:
- Conèixer els tipus d'aliments i la contaminació a què són susceptibles.
- Aprendre pautes d'higiene, manipulació i manteniment de locals per tal de treballar amb aliments de manera segura i evitar contaminacions.
- Conèixer la normativa en matèria d'alimentació i altres problemes relacionats amb l'alimentació no derivats de contaminacions com al·lèrgies i intoleràncies.
Continguts
1. Els aliments
1.1. Tipus d’aliments
1.2. Contaminació microbiana dels aliments
2. Manipulació i higiene alimentària
2.1. Higiene del manipulador
2.2. Higiene del local
2.3. Pràctiques higièniques per a la manipulació d' aliments
3. Legislació alimentària aplicable
3.1. Normativa actual genèrica
3.2. Aliments al·lèrgens i intoleràncies