(33.2) Seguretat alimentaria: manipulació i control d'aliments
- Inici del curs
- 14-09-2021
- Finalització del curs
- 21-09-2021
- Calendari
- 14, 16 i 21 de setembre
- Horari
- de 9:00 a 11:00
- Durada
- 6 hores
- Modalitat
- Presencial adaptat parcialment a Aula virtual
- On es fa?
- Campus Virtual d'ACRA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0 euros
- Documents
Contingut del curs
Objectiu general:
- Adquirir els coneixements bàsics establerts en el RD 109/2010 relatius a la manipulació d'aliments i la importància de la reglamentació alimentària.
Objectius específics:
- Conèixer els perills de contaminació d'un aliment, el seu origen, els efectes que poden ocasionar i les mesures preventives a adoptar.
- Aprendre a desenvolupar hàbits higiènics adequats per garantir la seguretat alimentària.
- Conèixer com realitzar la manipulació d'aliments, tenint en compte la influència de la conservació i l'emmagatzematge adequats, així com la higiene dels equips, els locals i els utensilis .
Continguts:
1. Contaminació microbiana dels aliments
1.1. Vies de accés
1.2. Factors facilitadors
2. Higiene del manipulador
2.1. Higiene corporal
2.2. Hàbits higiènics
3. Higiene del local
3.1. Pla de neteja
3.2. Desinfecció de les instal·lacions, equips i estris
3.3. Control de plagues
4. Pràctiques higièniques per a la manipulació d'aliments
4.1. Temperatura i temps en els procediments culinaris
4.2. Contaminació creuada
4.3. Abastament d'aigua
4.4. Emmagatzematge d'aliments
4.5. Residus
4.6. Transport i distribució d'aliments
4.7. Bones pràctiques laborals
5. Preparació culinària dels aliments
5.1. Verdures i fruites
5.2. Aliments congelats
5.3. Conserves i semiconserves
5.4. Aliments sensibles
5.5. Pastisseria
6. Control de qualitat i anàlisi de perills i punts crítics de control: APPCC
7. Marc normatiu higiènic sanitari
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones que cotitzen per Règim General, Autònoms o que están en situación d'ERTO.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.
La formació es realitzarà mitjançant l'aplicació Adobe Connect. Per seguir correctament les classes, és necessari que compleixeis aquests requisits:
Inscripció
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:
- Annex 1 d’inscripció adjunt, complimentat i signat
- Document adjunt d’Autorització de cessió gratuïta de drets d’imatge i veu signat
- Copia del DNI o NIE
- Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)
La documentació es pot enviar al correu formacio3@acra.cat
La data límit per a l’admissió de la documentació és el 06/09/2021 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.
ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.
On es fa?
Curs impartit en modalitat on-line a través del campus virtual d'ACRA. (més informació sobre aula virtual i teleformació), es imprescindible que cada alumne accedeixi a la formació amb el seu usuari i contrasenya.
Abans d’iniciar-se l’acció formativa rebreu un mail de benvinguda al campus, amb les dades necessàries per poder-hi accedir. (també trobareu l’accés al Campus en el banner de la web d’ACRA)
Us recomanem que us connecteu al campus amb antelació per verificar que tot és correcte. Si 24h abans de l’inici del curs no heu rebut el mail de benvinguda consulteu la vostra safata de correu brossa o poseu-vos en contacte amb nosaltres al telèfon 934141151.
Docents
Eva Méndez Vallejos
Diplomada en infermeria, amb més de 30 anys d'experiència assistencial a diferents serveis hospitalaris i residencials. Docent des de l'any 2000 en impartició de cures de la branca sociosanitària, entre d'altres en curs de cures pal·liatives, atenció domiciliaria, nutrició i dietetica i certificats de professionalitat d'atenció sociosanitaria.