(4.1) Al·lèrgies i intoleràncies alimentàries (bàsic)
Expedient PS20220023. Convocatòria de formació sectorial 2022-2023, subvencionada pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya i el SEPE Servicio Público de Empleo Estatal.
- Inici del curs
- 20-06-2023
- Finalització del curs
- 20-06-2023
- Calendari
- 20 de Juny
- Horari
- De 9:00 a 15:00
- Durada
- 6 hores
- Modalitat
- Presencial
- On es fa?
- Aules d'ACRA
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
OBJECTIU GENERAL:
- Conèixer la gestió dels al·lèrgens en la manipulació de productes alimentaris per a la prevenció de reaccions adverses.
- Conèixer els requeriments de la legislació específica.
- Saber atendre les necessitats específiques de les persones amb al·lèrgies i/o intoleràncies alimentàries. Conèixer l’aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge de productes alimentaris.
CONTINGUTS:
1. Conceptes generals
• Reaccions adverses a aliments: classificació.
• Intoleràncies
• Al·lèrgies
• L’anafilaxia
• Situacions de risc
• On trobem els al·lèrgens
2 Gestió del risc
• Principis bàsics
• Diagrama de gestió
• Bones pràctiques
• Contaminació creuada
3. Aplicació pràctica del nou reglament d’etiquetatge dels productes alimentaris. “L’etiquetatge nutricional”
• Introducció: el nou Reglament 1169/2011
• Etiqueta i etiquetatge
• Responsabilitats
• Informació alimentària obligatòria:
• Denominació de l'aliment
• Llistat d'ingredients
• Substàncies o productes que poden produir al·lèrgies o intoleràncies
• Quantitat de determinats ingredients
• Quantitat neta
• Data de durada mínima o data de caducitat
• Condicions especials de conservació i/o d'utilització
• Nom, raó social i adreça de l'operador
• País d'origen o lloc de procedència
• Forma d'utilització
• Grau alcohòlic
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones que cotitzen per Règim General, Autònoms o que están en situación d'ERTO.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.
Inscripció
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:
- _ANNEX_ d’inscripció complimentat i signat
- Copia del DNI o NIE
- Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur)
La documentació l'heu d'enviar al correu formacio3@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al C/ Calàbria, 236-240, local 1, de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00.
La data límit per a l’admissió de la documentació és el 19/06/2023 (sempre i quan hi quedin places disponibles) i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb la documentació pertinent.
ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.
Docents
![](/images/302345/default.jpg)
Eva Méndez Vallejos
Diplomada en infermeria, amb més de 30 anys d'experiència assistencial a diferents serveis hospitalaris i residencials. Docent des de l'any 2000 en impartició de cures de la branca sociosanitària, entre d'altres en curs de cures pal·liatives, atenció domiciliaria, nutrició i dietetica i certificats de professionalitat d'atenció sociosanitaria.