Bases teòriques i implantació del model d’ACP (Lleida) (Codi 77.2)
- Inici del curs
- 16-04-2015
- Finalització del curs
- 30-04-2015
- Horari
- 16, 23 i 30 d'abril de 10:00 a 14:00
- Durada
- 12 hores
- Modalitat
- Presencial
- On es fa?
- Lleida
- Places disponibles
- 0
- Preu
- 130€ per a socis / 156€ per a no socis.
Contingut del curs
OBJECTIUS:
- Presentar la filosofia d'atenció integral i centrada a la persona des d'una perspectiva pragmàtica i adaptada a la realitat de cada centre.
- Definir un pla personalitzat d'actuació per cada organització en el que restin establerts objectius, mecanismes i valoració de resultats a partir d'una avaluació prèvia de la dinàmica actual de funcionament del centre.
- Aportar entusiasme i motivació als equips per a portar a terme una transformació en la metodologia d'atenció on l'usuari és l'eix central.
- Proposar tècniques e instruments facilitadors de la intervenció personalitzada i orientada a la persona.
- Acompanyament a tots els membres de l'organització en la gestió del canvi des de la seva realitat i les seves particularitats
CONTINGUTS:
- Marc teòric de la “atenció centrada en la persona” en el context de residencies de Catalunya Reflexió sobre el canvi de paradigma social i la necessitat d'adaptar l'actual model biopsicosocial a la realitat de l'usuari actual.
- Les persones i els seus drets. Personalització i autonomia
- La participació: agents implicats. La persona, la família, els professionals i la comunitat.
- Aspectes psicoafectius i relacional. El diferents rols professionals que intervenen en la perspectiva de l'atenció centrada en la persona
- Les intervencions: noves eines d’intervenió. PIAI, referents, unitats de convivència etc.
- La Comunicació amb els usuaris
- La cura de la salut
Requisits
Per a formalitzar la inscripció al curs, cal realitzar transferència bancària al nº de compte ES87 2100 0863 2002 0054 8456 indicant al concepte el codi del curs i el nom i cognoms de la persona inscrita.
Un cop realitzat el pagament, és imprescindible presentar el resguard a les oficines d'ACRA, Travessera de Gràcia 40 pral. 2ª de Barcelona, o enviar-ho escanejat al correu martigues@acra.cat.
La data límit per a l’admissió de les inscripcions és el 07/04/2015 (sempre i quan hi quedin places disponibles).
Us recordem que part del cost d'aquesta acció formativa es pot bonificar a través de la Fundación Tripartita para la Formación en el Empleo. Si voleu que ACRA us gestioni la bonificació, contacteu amb el nostre Departament de Formació.
On es fa?
COELL
Rmbl. Ferrán, 32
25007 - Lleida
Docents
Raquel Calatayud
Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per l’UPF de Barcelona. Llicenciada en Dret per la UOC. Màster en Gerontologia Social Aplicada per la Fundació Bosc & Gimpera (Primer cicle). Professora col·laboradora en diferents programes universitaris i en mòduls de gestió econòmic-financera de formació de postgrau pel sector de serveis a persones grans. Delegada de la consellera de Salut durant la Covid19 per a la coordinació de les actuacions en matèria social als centres socials de caràcter residencial a l'Àrea Integral de Salut Barcelona Esquerra de la Regió Sanitària de Barcelona.
Cris Ruiz
Diplomada en infermeria, Postgrau en infermeria gerontogeriàtrica i Postgrau en gestió de residències i serveis per a la gent gran. Màster en intel·ligència emocional a les organitzacions i Màster en ecologia emocional. Experiència Laboral a la fundació privada Betsan com a infermera, Cap de serveis i Directora fins a l’ any 2015. Des de l’any 2013 i fins l’actualitat Formadora i Consultora en l'àmbit sociosanitari i educatiu facilitant la revisió de models de gestió i atenció a les persones, l'educació emocional, la comunicació i el lideratge.
Jordi Llecha
Educador social. Antropòleg, Consultor i Coach. Trainer en Validació acreditat per VTI (Validation Training Institute). Ha desenvolupat durant 25 anys la seva activitat professional en el sector. Gerent de Fiss i expert en temes de qualitat assistencial.