Notícies

1 de febrer de 2017

ACRA i la UAB presenten la 2a edició de “El model ACP en contextos d’atenció a la dependència”

Inscripcions obertes per un curs especialment aplicable en residències i altres serveis i recursos assistencials. Els socis d’ACRA gaudeixen d’un descompte especial en la matrícula

imatge curs ACP ACRA - UAB 2017

Què entenem per ACP

L'Atenció Centrada en la Persona (ACP) és una filosofia d’atenció a les persones que té com a principis la dignitat i l'autonomia, així com l'empoderament de la persona. L'ACP situa la persona al centre de l'activitat assistencial, on les capacitats de les persones ateses són més important que els dèficits, i on els drets d'aquestes persones i l'ètica són la principal guia a seguir.

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) i la Fundació Salut i Envelliment de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) han iniciat el compte enrere per a l’estrena de la 2a edició de "El model ACP en contextos d’atenció a la dependència". El proper 3 de març es celebrarà la primera sessió d’una formació especialitzada al voltant de l’Atenció Centrada en la Persona (ACP) i especialment aplicable en residències de gent gran i d’atenció a la dependència.

La segona edició manté la modalitat semipresencial, que combina sessions en línia i classes presencials. Els sis mòduls del curs, a càrrec de professionals amb una experiència i solvència contrastades en el sector de la dependència, abordaran des de diversos àmbits una filosofia d’atenció a les persones que en els darrers anys ha assumit un gran protagonisme en el sector social i sanitari.

"El model ACP en contextos d’atenció a la dependència" és una formació aplicable en residències de gent gran i d’atenció a la dependència. Per tant, constitueix una gran oportunitat per a totes aquelles persones que treballen o volen fer-ho en aquest àmbit. El contingut del programa té una mirada àmplia respecte l’ACP: els drets dels usuaris, personalització i autonomia; la participació de la persona, la família i la comunitat; aspectes psicoafectius i relacionals; la cura de la salut i les intervencions, etc...

A continuació trobareu un tríptic explicatiu amb el temari, els docents, el calendari de la formació i un enllaç per tal que us hi pugueu inscriure.