Notícies
Dia Mundial de la Dona
Quan parlem del sector de la dependència ho fem de dones que són usuàries, familiars i treballadores, és a dir, molt més que la meitat de la població. És un sector feminitzat i orgullós de ser-ho, apoderat en la presa de decisions, i que treballa cada dia per donar la millor atenció possible
Avui 8 de març es celebra el Dia Internacional de la Dona, i des d’ACRA volem destacar-ne la seva importància en el sector de la dependència. És un àmbit molt feminitzat on aquesta presència s’estén a càrrecs directius, intermedis i a totes les tasques d’atenció més directa. Ens referim a centres residencials, de centres de dia, de serveis d’ajuda a domicili, de centres sociosanitaris, de teleassistència, d’hospitals de dia... Una pràctica professional, experimentada, atenta i de qualitat, que sempre situa els usuaris en el centre de l’atenció.
Quan parlem del sector de la dependència ho fem de dones que són usuàries, familiars i treballadores, és a dir, molt més que la meitat de la població. És un sector feminitzat i orgullós de ser-ho, apoderat en la presa de decisions, i que treballa cada dia per donar la millor atenció possible. Tres de cada quatre directius són dones, el 87% dels tècnics són dones i el 89% del personal auxiliar són dones, per citar tres dades de l’informe social d’ACRA 2016. És un sector femení, amb contractes a temps complet que generen llocs de treball estable. I això és important destacar-ho.
Sempre hem defensat l’atenció professional perquè creiem que és la millor atenció possible, la que es mereixen les persones grans. La promoció de l’atenció professional en centres i serveis degudament acreditats contribueix també a reduir la pressió familiar en l’atenció i les cures a les persones dependents, que molt sovint recau en les dones. L’atenció professional, per tant, contribueix a la cohesió social ja que facilita la incorporació de les dones al món laboral.
Des d’ACRA estem compromesos amb la plena incorporació de les dones en el món laboral. Ho exemplifiquen les dades anteriors i ho demostrem diàriament amb la formació que impartim per tal de seguir incrementant la competència i la qualificació del nostre sector. El nostre compromís per la igualtat i la no discriminació laboral per raó de gènere és vigent i inqüestionable.
Com a patronal de referència del sector d’atenció a les persones grans seguirem treballant per incrementar la visibilitat del sector i el seu prestigi. Ho hem fet anteriorment, i sempre de la mà dels seus protagonistes: guardonant les gerocultores en els Premis ACRA, amb les postals de Nadal que fan les usuàries dels nostres centres, i difonent projectes dels socis davant els quals sempre hi ha un equip humà format majoritàriament per dones.
Seguirem treballant per la igualtat perquè, més enllà de xifres, és un valor que defineix una societat més lliure i justa. Hi estem compromesos.