Notícies
Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans
La discriminació, la invisibilització i les desigualtats envers aquest col·lectiu són formes de maltractament que cal combatre
Avui dimarts 15 de juny és el Dia mundial de la presa de consciència de l'abús i el maltractament envers les persones grans, una jornada reconeguda per l’Assemblea General de les Nacions Unides i que vol sensibilitzar la població envers una xacra social que afecta un col·lectiu especialment vulnerable i en creixement per la millora de l’esperança de vida.
La pandèmia de la COVID-19 ha posat de relleu la urgència d'afrontar el repte demogràfic de l'envelliment i les necessitats de la gent gran com un dels col·lectius més vulnerables davant d'una situació com la que hem viscut. Malauradament, a l'ombra del coronavirus encara hi viuen diverses amenaces que posen en risc la salut i atempten contra la dignitat de les persones grans.
La invisibilització, l'edatisme com a forma de discriminació i les desigualtats són també una forma de maltractament. Com a societat tenim el repte de combatre'l, en paral·lel amb el compromís amb les prioritats que cal afrontar per garantir un envelliment saludable per a totes les persones.
Des d'ACRA treballem per una atenció de qualitat que fomenti l'Atenció Centrada en la Persona (ACP) com a model per cuidar la gent gran. Bàsicament es tracta de tenir en compte els desitjos i les necessitats de les persones usuàries, permetent-les envellir de la mateixa manera que han viscut. L'Ideari d'ACRA reflecteix el nostre compromís per una atenció de qualitat.
Durant els moments més complicats de la pandèmia, des d'ACRA ens vam adherir al "Manifest per denunciar el maltractament a les persones grans arran de la crisi de la COVID-19", juntament amb 58 entitats més del nostre país en una clara mostra del compromís pels drets i la dignitat de les persones grans.