Notícies
La doctora Mercè Boada, Premi ACRA a la millor trajectòria i aportació professional en atenció a la dependència
Rebrà el guardó de mans de la presidenta de l’associació, Cinta Pascual, aquest dimecres 18 de novembre durant la gala de celebració de la 13a edició dels Premis
La doctora i neuròloga Mercè Boada rebrà aquest dimecres el Premi ACRA a la millor trajectòria i aportació professional en l’atenció a la dependència i promoció en l’autonomia personal. Aquest guardó reconeix una àmplia carrera professional, presidida per la recerca i el tractament de l’Alzheimer i altres demències.
Boada sempre ha conscienciat de la gran importància d’atendre aquelles malalties degeneratives que afecten de forma principal al col·lectiu de persones grans. Això l’ha dut a exercir una medicina de llarg recorregut, amb malalties que no encara no tenen una cura, però d’una importància cabdal atès el progressiu envelliment de la societat.
El coneixement de les patologies cròniques com un procés de llarg termini l’ha permès participar en innovacions tecnològiques i tractaments farmacològics i no farmacològics per tal d’oferir recerca d’alta qualitat en busca d’un fàrmac o d’un nou recurs que millori la qualitat de vida dels malalts crònics.
Com a fundadora de la Fundació ACE- Institut Català de Neurociències Aplicades ha iniciat molts projectes, entre els quals es troba l’estudi AMBAR (Alzheimer Management By Amyloid Removal), que assaja la teràpia combinada d’hemofèresi amb albúmina i immunoglobulina intravenosa (IVIG), en diferents dosis per al tractament de l’Alzheimer en pacients en estadi lleu-moderat per a l’estabilització de la malatia. Aquest projecte, finançat per Grífols, el duen a terme professionals catalans (neuròlegs, neuropsicòlegs, investigadors, etc) de la Fundació ACE i en els anys que porta actiu s’ha convertit en un projecte d’àmbit nacional i internacional.