Notícies

1 de febrer de 2018

Presentem el quart tastet formatiu d'ACRA

Eines, mètodes i teràpies innovadores... Estimulació emocional, màrqueting, joc, musicoteràpia, atenció en ACP al col·lectiu LGBTI, el dol dels professionals, modulació pedagògica, cura de la intimitat en les AVD i salari emocional són els temes dels tallers programats

portada tastet formacio 2018
Catàleg de Formació 2018

El catàleg de formació 2018 inclourà el programa sectorial i el programa transversal de la formació subvencionada, així com la formació a mida dels centres a través de la formació privada bonificable, que es concentra en tres àmbits: eines, tècniques, habilitats i recursos professionals per a l'atenció a les persones dependents; estratègies per millorar l'organització, i innovació, noves tecnologies i normativa.

A més, ACRA ofereix assessorament i consultoria en formació, ja sigui de forma puntual o mitjançant l’elaboració d’un pla de Formació a curt, mig o llarg termini per fomentar la competitivitat, la productivitat i l’eficiència dels RRHH de les empreses.

Nou tastets, una conferència i l’estrena en exclusiva de l’oferta formativa anual. Aquesta és el programa del quart tastet de formació que es celebrarà el proper 15 de febrer a Foment del Treball i que té per objectiu mostrar de forma participativa algunes de les novetats del 2018 mitjançant píndoles formatives que després es traduiran en cursos que ACRA oferirà al llarg de l’any.

Dos exemples. En la tanda de tallers inicials destaca “Terapia de estimulación emocional T2E®”, a càrrec de Ruben Muñiz, director d’investigació de la Fundación Maria Wolff, una oportunitat excel·lent per conèixer l’única teràpia no farmacològica que treballa específicament amb emocions i estats d’ànim. El T2E® permet a professionals fer sentir a persones amb problemes de memòria una varietat de quaranta emocions positives diferents, segons assegura la Fundació Maria Wolff.

En un àmbit paral·lel destaca el tastet “Modulació Pedagògica: acompanyar i enriquir la comunicació entre persones amb deteriorament cognitiu i els seus familiars”, un enfoc pedagògic que té com a finalitat contribuir a que familiars de persones amb una greu discapacitat i les mateixes persones afectades puguin seguir tenint o desenvolupant una comunicació i una relació el més rica i fluïda possible. La formació anirà a càrrec de la pedagoga Anna Esclusa, creadora i desenvolupadora d’aquest procés educatiu, pràcticament desconegut en el sector assistencial.

A l’igual que en anteriors edicions, la comunicació tindrà un espai central. Aquest cop, la llicenciada en Dret i Periodisme, Sílvia Bueso, serà l’encarregada de donar la conferència inaugural amb “L’art de demanar, les claus per comunicar amb ganxo”, que de ben segur es podrà extrapolar a la realitat de les empreses i les entitats del sector.