Notícies
Presentem l’Informe Econòmic i Social 2016
ACRA demana a les administracions que potenciïn els recursos assistencials professionals per generar més llocs de treball i fomentar la cohesió social. La facturació del sector a Catalunya és de 1.121 milions d’euros, el 42% dels quals són recaptats per l’administració en concepte de Seguretat Social, IRPF i Impostos
ACRA va presentar ahir “L’Informe Econòmic i Social ACRA 2016”, una radiografia de la situació actual del sector de la dependència a Catalunya amb dades relatives a la demografia de l’envelliment, evolució de la dependència, sol·licitants i beneficiaris, així com l’oferta de serveis institucionals. Des d’ACRA s’ha demanat una potenciació dels recursos assistencials professionals, “generadors d’activitat econòmica, és a dir, de llocs de treball estable i de cohesió social”, tal i com ha explicat la presidenta d’ACRA, Cinta Pascual.
L’Informe, realitzat de forma conjunta amb el Centre de Recerca en Economia i Salut de la Universitat Pompeu Fabra, alerta que quasi bé la meitat de les prestacions econòmiques, el 48,2%, corresponen a l’atenció en l’entorn familiar, un dels percentatges més elevats de l’estat, i que cal prendre mesures per garantir l’atenció òptima de la gent gran.
Per altra banda, la facturació del sector a Catalunya ascendeix a 1.121 milions d’euros, el 42% dels quals retorna a l’administració en concepte de seguretat social, IRPF i impostos. “Si ens fixem en aquestes dades el sector de la dependència s’ha de considerar com una inversió i no una despesa”, subratlla Pascual, que ha xifrat en 470 mil euros la quantitat total per aquests conceptes. “Anem cap a un sobre envelliment de la població, amb un 155% més de persones amb 85 anys o més en els propers 30 anys”, un escenari, segons la presidenta d’ACRA, en què moltes d’aquestes persones tindran dependència i requeriran d’un servei professional i de qualitat.