Notícies

3 de gener de 2018

Vuitanta-quatre centres associats s'impliquen en el Programa REMI

Aquesta iniciativa de la Fundació Salut i Envelliment ha comptat amb el suport i la col·laboració d’ACRA amb l’objectiu de prevenir el deteriorament cognitiu i reduir-lo mitjançant la teràpia de reminiscència

jornada seguiment remi 2017

El Programa REMI es va tancar aquest desembre amb una jornada de seguiment que va servir per analitzar i avaluar l’impacte d’una iniciativa que ha implicat els socis d’ACRA, concretament 84 centres, 112 professionals i 800 usuaris. El 80% dels centres participants ha finalitzat amb èxit una intervenció basada en la teràpia de reminiscència i que ha proporcionat nombrosos beneficis entre els participants. “Alguns usuaris s’han emocionat en recordar tot allò que han fet a la seva vida”, explica un dels professionals implicats, un increment en  l’autoestima, en el sentir-se valuosos i útils compartint el seu coneixement i experiència.

Segons la Fundació Salut i Envelliment, promotora del programa, els professionals han observat i reportat un increment de les habilitats comunicatives i de socialització (augment de la quantitat i qualitat d’interaccions socials entre els usuaris) dels participants. La intervenció s’ha realitzat entre els usuaris que pateixen deteriorament cognitiu amb l’objectiu de reduir-ne els símptomes i treballar en la prevenció del deteriorament cognitiu en persones grans amb dependència.

El Programa REMI és una iniciativa de la Fundació Salut i Envelliment (FSiE) de la Universitat Autònoma de Barcelona. ACRA ha participat com a soci col·laborador del pla de desenvolupament i difusió a Catalunya.