Certificat professional d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials (Horari: Matí)
Expedient PQ20240050. Programes de formació professional de l'àmbit laboral associats al CNQP2024, subvencionada i promoguda pel Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya.
- Inici del curs
- 18-12-2024
- Finalització del curs
- 17-02-2025
- Calendari
- MÒDUL 4: Del 18/12/2024 al 17/02/2025 -- MODUL 1: Del 19/02/2025 al18/03/2025 -- MODUL 2: Del 20/03/2025 al 09/04/2025 -- MODUL 3: Del 22/04/2025 al 14/05/2025
- Horari
- de dilluns a divendres de 9:00 a 14:00
- Durada
- 370 hores
- Modalitat
- Presencial
- On es fa?
- Sant Joan Despí
- Places disponibles
- 3
- Preu
- 0€
- Documents
Contingut del curs
Mòdul 1: Suport en l'organització d'intervencions en l'àmbit institucional (100 hores)
- Unitat 1: Suport a la recepció i acollida en institucions de persones dependents (30 hores)
- Unitat 2: Suport en l'organització d'activitats per a persones dependents en institucions (70 hores)
Mòdul 2: Intervenció en l'atenció higienicoalimentaria en institucions (70 hores)
Mòdul 3: Intervenció en l'atenció sociosanitària en institucions (70 hores)
Mòdul 4: Suport Psicosocial, atenció relacional i comunicativa en institucions (130 hores)
- Unitat 1: Animació social per a persones dependents en institucions (30 hores)
- Unitat 2: Manteniment i millora de les activitats diàries de persones dependents en institucions (50 hores)
- Unitat 3: Tècniques de comunicació amb persones dependents en institucions (50 hores)
Mòdul Pràctiques professionals no laborals d'Atenció sociosanitària (80h, si s'escau)
Requisits
Aquest curs està adreçat a:
- Persones afectades per un ERTO.
- Persones que cotitzen per Règim General o Autònom.
- Persones en situació d’atur: aquest col·lectiu té l’accés limitat a aquest Pla de Formació, per la qual cosa no tindran garantida la seva plaça fins que no es comprovi que no s’excedeix la limitació estipulada.
- Els treballadors de l’Administració Pública no poden accedir a aquest Pla de Formació.
Inscripció
Com formalitzar la inscripció?
Un cop feta la preinscripció on-line, per formalitzar la inscripció és imprescindible la següent documentació:
- Annex 1 d’inscripció complimentat i signat (sense signatura no serà vàlid).
- Copia del DNI o NIE
- Copia de la capçalera de l’última nòmina (si estàs en actiu)
Copia del últim rebut d’autònoms (si ets autònom/freelance)
Copia del document de demanda d’ocupació -DARDO- (si estàs a l’atur) - Còpia de la titulació acadèmica minima requerida (en cas de no disposar d'alguna d'aquestes titulacions acadèmiques, caldrà superar una PROVA D'ACCÉS):
- Títol en Graduat Escolar
- Títol en Educació Secundària Obligatòria.
- Certificat professional del mateix nivell.
- Certificat de professionalitat de nivell 1 de la mateixa família i àrea professional.
- Complir el requisit acadèmic d'accés als cicles formatius de grau mitjà, o bé haver superat les corresponents proves d'accés als mateixos
- FP1 i FP2 de qualsevol branca.
- 1er i 2on de BUP finalitzats.
- Batxillerat.
- Tenir un grau mitjà o grau superior de qualsevol branca.Tenir superada la prova d'accés a la universitat per a majors de 25 anys i / o de 45 anys.
La documentació es pot enviar al correu formacio2@acra.cat o portar-la a les nostres oficines al c/Calàbria, 236-240 de dilluns a dijous de 15:30 a 17:30 o divendres de 11:00 a 13:00
S’admetrà documentació sempre que quedin places disponibles i no s’acceptaran sol·licituds que no es presentin amb tota la documentació pertinent.
ACRA es reserva el dret d'anul·lar qualsevol curs que no hagi assolit un mínim de participants.
Docents
Cristina Lorente Alzueta
Llicenciada en Psicologia. Màster en Hipnosis Clínica. DCM (Dementia Care Mapping). Experta en Comunicació, ACP, animació i dinamització. Curs de Reconeixement de Competències com a “Assessora” i com “Avaluadora”. Coach. Ha treballat per diverses institucions sociosanitàries portant les àrees socials de psicologia i dinamització. Assessora, Consultora i Conferenciant en prestigioses universitats, institucions, i altres centres de prestigi sociosanitari. Docent dels certificats de professionalitat Atenció sociosanitària a persones dependents ens institucions socials i a domicilis.
Mònica Civit
Diplomada Universitària en Infermeria Escola Universitària d’Infermeria Blanquerna URL. Màster en Infermeria Escolar, IL3, Universitat de Barcelona. Docent en diversos mòduls del Certificat de Professionalitat d’atenció sociosanitària a persones dependents.
Astrid Llorens
Psicòloga habilitada com a Psicòloga General Sanitària, especialitzada en Psicogeriatria, Neuropsicologia i Rehabilitació Cognitiva. Amb més de 20 d’anys d’experiència en l’àmbit de la gent gran de les persones amb dependència. Experiència en Direcció de residències, en gestió de Grups d’Ajuda Mútua i en Tallers d’Estimulació Cognitiva per a gent gran. Conferenciant i formadora sobre temes relacionats amb l’envelliment, les demències, i el procés dol, dirigit principalment a professionals de l’àmbit de la geriatria.
Ricard Ollé
Diplomat Universitari en Infermeria Escola Universitària Santa Madrona. Mestratge en Gerontologia interdisciplinària per la Universitat Autònoma de Bellaterra. 30 anys d'infermer assistencial i en la gestió en el sector de la Geriatria. 20 anys de docent del Certificat de Professionalitat d'atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials i d'atenció domiciliària.
Sandra Marquez
Diplomada en Fisioteràpia amb 26 anys d’experiència. Professional en el sector de la rehabilitació de les persones dependents i formadora ocupacional sociosanitària experta en mobilització i trasllat de persones en situació de dependència, activitat física en geriatria, productes de suport per la mobilitat de pacients i la prevenció de lesions múscul-esquelètiques de professionals, assessora en higiene postural i prevenció de lesions d’esquena a tècnics sociosanitaris.