Cuina adaptada per persones amb desnutrició en residències

Inici del curs
20-05-2025
Finalització del curs
20-05-2025
Calendari
20 de maig
Horari
de 10:00 a 13:00
Durada
3 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
15
Preu
50€ socis d'ACRA // 75€ no socis
Documents

Contingut del curs

Objectiu:

· Assegurar una alimentació nutricionalment  rica i atractiva per a les persones ateses.

 

Continguts:

1. Les dades sobre desnutrició.

2. Aclariment de conceptes: desnutrició, malnutrició, caquèxia i sarcopenia.

3. Valoració nutricional de la persona (desnutrició).

4. Necessitats, ingesta i enriquiment alimentari en gent gran.

5. Altres malalties a tenir en compte: Diabetis, Alzheimer, HTA.

6. Alimentació adaptada i enriquiment nutricional.

7. Pautes per dietes de baix volum.

8. Demostració de receptes hipercalòriques i hiperproteiques adaptades.

Docents

Silvia AGAR.png

Silvia Mayor

Experta en Cuina i Gestió de Restauració. Té una àmplia experiència en gestió de cuines i d’equips humans. Dirigeix AGAR Assessoria de Gestió Alimentària, un equip format per dietistes-nutricionistes, professionals de la cuina i de la gestió, especialitzats en formació i desenvolupament de projectes per a col·lectivitats, restauració i indústria alimentària. Partint de la seva experiència en entorns sociosanitaris, s'ha especialitzat en alimentació adaptada a la textura i l'aplicació del marc IDDSI, realitzant també projectes de prevenció i abordatge de la desnutrició a través de l'alimentació.

Xavier AGAR.png

Xavier Beltran

Nutricionista col·legiat i postgrau en Restauració Col·lectiva. Professional del món de l’alimentació, de la gestió en restauració, del control de costos i de la nutrició. Dirigeix AGAR Assessoria de Gestió Alimentària, un equip format per dietistes-nutricionistes, professionals de la cuina i de la gestió, especialitzats en formació i desenvolupament de projectes per a col·lectivitats, restauració i indústria alimentària. Partint de la seva experiència en entorns sociosanitaris, s'ha especialitzat en alimentació adaptada a la textura i l'aplicació del marc IDDSI, realitzant també projectes de prevenció i abordatge de la desnutrició a través de l'alimentació.