Perills microbiològics emergents en cuines de centres residencials (gratuït)

Inici del curs
01-06-2018
Finalització del curs
01-06-2018
Horari
1 de juny de 10:00 a 12:00
Durada
2 hores
Modalitat
Presencial
On es fa?
ACRA
Places disponibles
0
Preu
Gratuït
Proquimia

Contingut del curs

Objectius

- Impartir formació en conceptes clau per la Seguretat Alimentaria en cuines de centres residencials.

Descripció del Programa

1. Importància de la Seguretat alimentària

2. Conceptes bàsics de microbiologia.

  • Tipus de microorganismes
  • Creixement microbià

3. Conceptes bàsics de la Detergència

  • Tipus de brutícia
  • Superfícies
  • Factors de la neteja: temperatura, temps, acció mecànica i acció química

4. Conceptes bàsics de la desinfecció

  • Factors 
  • Tipus de desinfectants

5. Biofilms i bactèries patògenes emergents

6. Mesures preventives: higiene personal, disseny de processos e instal·lacions.

7. Processos de neteja i desinfecció recomanats

8. Mètodes de control i detecció

9. Conclusions i discussió

10. Condicions generals dels locals.

11. Condicions específiques de les instal·lacions (cuines, menjadors, vestuaris, serveis).

12. Insectes i rosegadors com a vehicles contaminants.

13. Reglamentació tècnicosanitària.

 

 

logo conforcat       logo sepe 

Requisits

Curs gratuït organitzat per PROQUIMIA

 

Per a formalitzar la inscripció al curs, és imprescindible presentar la fitxa d'inscripció adjunta a les oficines d'ACRA, al carrer de Calàbria 236-240 de Barcelona, o enviar-la escanejada al correu martigues@acra.cat.

La data límit per a l’admissió de les inscripcions és el 30/05/2018 (sempre i quan hi quedin places disponibles).

Docents

Carles Verdés

Carles Verdés Prieto

Enginyer Tècnic Agrícola. Especialitat en Indústries Agroalimentaries per UPC. Formació en àmbits de Gestió empresarial i en gestió de la Qualitat i la Seguretat Alimentaria. Experiencia laboral com a Cap de Procesos d'Higiene i de Producció en Multinacional de Sector Alimentari i Responsable del Departament de Serveis Tècnics i Seguretat Alimentaria a Proquimia, S.A.